Kulinarne warsztaty warzywne – projekt „Jedz lokalnie, myśl globalnie”

16 czerwca 2016 gościliśmy w MDK 2 klasę IV ze Szkoły Podstawowej nr 1 w Piekarach Śląskich na warsztatach w ramach projektu: „Jedz lokalnie, myśl globalnie”. Było pysznie! Upiekliśmy ciasto szpinakowe i zrobiliśmy sałatkę ze szpinaku baby z truskawkami i innymi zielonymi dodatkami. Okazało się, że szpinak może być pyszny! Podzieliliśmy się wiadomościami na temat warzyw, które dzieci zdobyły prowadząc wywiady. Obejrzeliśmy film „Jak wyżywić świat” i dyskutowaliśmy o tym, jak nie marnować jedzenia. Posadziliśmy też zioła, o które każdy będzie dbał i po wakacjach sprawdzimy, czyje zioła wyrosły najładniej.

Fotorelacja:

 

Kulinarne warsztaty warzywne - "Jedz lokalnie, myśl globalnie"